Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015

Μέγιστη προσοχή για όσους έχουν κάνει αίτηση υπαγωγής στο Νόμο Κατσέλη. Δείτε τι πρέπει να κάνετε ΑΜΕΣΑ

ΣΧΟΛΙΟ : Μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για την τροποποίηση στο Νόμο Κατσέλη. Αν δεν κάνετε τα παρακάτω βήματα ΑΜΕΣΑ κινδυνεύεται θα χάσετε τα σπίτια σας!
Μέγιστη προσοχή για όσους έχουν κάνει αίτηση υπαγωγής στο Νόμο Κατσέλη. Διαβάστε  τι πρέπει να κάνετε ΑΜΕΣΑ ώστε να μην χάσετε τη δυνατότητα να παραμείνετε υπο προστασία!
Τον κίνδυνο να χάσουν τη δυνατότητα υπαγωγής στον «νόμο Κατσέλη» πριν ακόμη εκδικαστεί η υπόθεσή τους στο ειρηνοδικείο, αντιμετωπίζουν δεκάδες χιλιάδες χρεοκοπημένα νοικοκυριά που κατέφυγαν στον νόμο 3869/2010 για να προστατέψουν το σπίτι τους από τον πλειστηριασμό.

Για να αποφύγουν τα χειρότερα, καλούνται μέσα στους επόμενους μήνες να προσκομίσουν σειρά δικαιολογητικών στις γραμματείες των δικαστηρίων προκειμένου να ενημερώσουν –τόσο το δικαστήριο όσο και τις τράπεζες- για τη σημερινή εισοδηματική και περιουσιακή τους κατάσταση. Η επικαιροποίηση των οικονομικών στοιχείων από όλους όσους κατέφυγαν στον νόμο Κατσέλη και δεν έχουν ακόμη εκδικάσει την υπόθεσή τους, αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση ψηφίστηκε τον Αύγουστο και αργά χθες το βράδυ δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ υπουργική απόφαση που καθορίζει ένα προς ένα τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει ο κάθε ενδιαφερόμενος στο δικαστήριο.
Τι αναφέρει σχετική διάταξη στην οποία παραπέμπει η απόφαση; «Οι οφειλέτες των οποίων η κύρια αίτηση εκκρεμεί κατά το χρόνο έναρξης της ισχύος του παρόντος νόμου υποχρεούνται εντός έξι (6) μηνών από της ενάρξεως της ισχύος του παρόντος νόμου (πρακτικά δηλαδή μέχρι και σε τέσσερις μήνες από σήμερα δεδομένου ότι το μνημόνιο ισχύει από 14 Αυγούστου) και εφόσον μέχρι τότε δεν έχει λάβει χώρα συζήτηση της αιτήσεώς τους, να υποβάλουν στη γραμματεία του δικαστηρίου όπου τηρείται ο φάκελος της αιτήσεώς τους, επικαιροποιημένα τα στοιχεία που αναφέρονται στις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 4 του ν. 3869/2010 Η υπαίτια παράλειψης του οφειλέτη να ενημερώσει τα ανωτέρω στοιχεία του φακέλου θεωρείται παράβαση του καθήκοντος ειλικρινούς δηλώσεως του άρθρου 10 του ν. 3869/2010».Παράβαση ειλικρινούς δήλωσης, σύμφωνα με τον νόμο Κατσέλη σημαίνει πρώτον ότι χάνεται η υπόθεση πριν καν εκδικαστεί και δεύτερον στέρηση του δικαιώματος υποβολής νέας αίτησης υπαγωγής για δύο χρόνια.
Τα δικαιολογητικά που καλούνται να συγκεντρώσουν και να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι τα εξής:
α) αντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας
β) πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
γ) δήλωση φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) του έτους 2015
δ) εκκαθαριστικό σημείωμα δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του έτους 2015
ε) τελευταία δήλωση στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) στ) τυχόν καταστάσεις μισθοδοσίας ή εκκαθαριστικούς λογαριασμούς συντάξεων ή βεβαίωση ανεργίας του ΟΑΕΔ για το έτος 2015
ζ) βεβαιώσεις οφειλών των πιστωτών με ημερομηνία έκδοσης μεταγενέστερη της έναρξης ισχύος του Ν. 4336/2015
η) υπεύθυνη δήλωση για την πληρότητα και ορθότητα καταστάσεων περιουσίας και μεταβιβάσεων
θ) λοιπά έγγραφα κατά την κρίση του οφειλέτη.

Δείτε ολόκληρη την απόφαση εδώ

http://www.thetoc.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.